4-6 porcí / 30 min.

Potřebujeme:

600g celeru • 2 větší jablka • 50g másla • 400ml mléka • 100g drůbeží šunky • trochu posekané petrželky • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme v osolené vodě do změknutí, poté scedíme a dáme stranou. Trochu vývaru z celeru si necháme na konec.

V hrnci necháme rozpustit máslo s mlékem, ve kterém asi 5 minut pomalu zahříváme jablka.

K jablkům přidáme uvařený celer a vše promačkáme vidličkou. Pokud je to potřeba, přilijeme trochu vývaru z celeru. Nakonec do směsi přimícháme na nudličky pokrájenou šunku a uvařené penne, podle potřeby osolíme a při podávání zasypeme posekanou petrželkou.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: • vývar z celeru si můžeme schovat třeba na drůbeží polévku nebo do kulajdy

~ ~ ~ ~ ~

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka