Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto
4-6 porcí / 1 hod.
VHODNÉ DO PARNÍHO HRNCE

Potřebujeme:

2 hrnky jasmínové rýže • 2 větší mrkve • 2 stonky řapíkatého celeru • 200g kukuřice • 2 lžíce olivového oleje • hrst posekaných bylinek podle chuti • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Rýži připravíme metodou pečením, na páře nebo v hrnci na rýži.

Mrkev a řapík mezitím pokrájíme na menší kusy, vložíme do hrnce, přidáme kukuřici, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená, osolíme a dáme pomalu vařit. Během vaření se část vody odpaří, další nepřiléváme, ale zase se nesmí odpařit všechna, rizoto by pak bylo po zamíchání suché.

Uvařenou rýži promícháme se zeleninou a dochutíme solí a olivovým olejem. Nakonec zasypeme sekanými bylinkami.

Zeleninové rizoto

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka