2 hrnky jasmínové rýže • 2 větší mrkve • 2 stonky řapíkatého celeru • 200g kukuřice • 2 lžíce olivového oleje • hrst posekaných bylinek podle chuti • sůl
~ ~ ~ ~ ~
Rýži připravíme metodou pečením, na páře nebo v hrnci na rýži.
Mrkev a řapík mezitím pokrájíme na menší kusy, vložíme do hrnce, přidáme kukuřici, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená, osolíme a dáme pomalu vařit. Během vaření se část vody odpaří, další nepřiléváme, ale zase se nesmí odpařit všechna, rizoto by pak bylo po zamíchání suché.
Uvařenou rýži promícháme se zeleninou a dochutíme solí a olivovým olejem. Nakonec zasypeme sekanými bylinkami.
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.