Dýňové risotto

Dýňové risotto
4-6 porcí / 30 min.

Potřebujeme:

2 hrnky rýže arborio nebo carnaroli • vývar nebo voda • ½ dýně hokkaido • 2 lžíce olivového oleje • 1 větvička tymiánu • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Rýži vložíme do hrnce a pomalu opékáme asi 5 minut. Lehce osolíme a zalijeme trochou vývaru nebo vody. Počkáme, až se tekutina vsákne a přilijeme další. Pak přidáme nadrobno nakrájenou dýni a celou větvičku tymiánu.

Postupně jak se tekutina odpařuje, přiléváme po částech další, až bude rizoto hotové. Pak do něj vmícháme olivový olej a dochutíme solí.

Nakonec vyjmeme větvičku tymiánu a hotové rizoto také můžeme ještě zjemnit kouskem másla a posypat bylinkami podle chuti. Dýně by měla být v rizotu uvařená doměkka a rizoto po ní získá krásný nažloutlý odstín.

Dýňové risotto

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka