4 čerstvé filety z tresky • 100g kukuřice • 200g zelených fazolek • ¼ celeru • 2 stonky řapíkatého celeru • 2 mrkve • 1 menší cuketu • 100g strouhanky • 50g másla • ½ citronu • hrst bylinek podle chuti • sůl
• zeleninový salát • vařené brambory
~ ~ ~ ~ ~
Všechnu zeleninu očistíme, cuketu zbavíme semínek a vše pokrájíme na menší kostky. Okořeníme mletým kmínem, solí a trochou bylinek. Přidáme slunečnicový olej, dobře promícháme. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličku jednu hodinu na 160°C.
Mezitím si připravíme krustu. Strouhanku, bylinky, citronovou kůru z poloviny citronu a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme a vytvoříme sypkou směs.
Pekáč se zeleninou vyndáme z trouby a sejmeme poklici. Na zeleninu poklademe rybí filety, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a na každý filet lžíci poklademe bylinkovou krustu.
Pekáč vrátíme zpět do trouby a dopečeme dalších 30 minut při 160°C bez pokličky.
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.