Treska v zelenině s bylinkovou krustou

Treska v zelenině s bylinkovou krustou
4 porce / 2 hod.

Potřebujeme:

4 čerstvé filety z tresky • 100g kukuřice • 200g zelených fazolek • ¼ celeru • 2 stonky řapíkatého celeru • 2 mrkve • 1 menší cuketu • 100g strouhanky • 50g másla • ½ citronu • hrst bylinek podle chuti • sůl

Vhodné přílohy:

• zeleninový salát • vařené brambory

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Všechnu zeleninu očistíme, cuketu zbavíme semínek a vše pokrájíme na menší kostky. Okořeníme mletým kmínem, solí a trochou bylinek. Přidáme slunečnicový olej, dobře promícháme. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličku jednu hodinu na 160°C.

Mezitím si připravíme krustu. Strouhanku, bylinky, citronovou kůru z poloviny citronu a rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme a vytvoříme sypkou směs.

Pekáč se zeleninou vyndáme z trouby a sejmeme poklici. Na zeleninu poklademe rybí filety, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a na každý filet lžíci poklademe bylinkovou krustu.

Pekáč vrátíme zpět do trouby a dopečeme dalších 30 minut při 160°C bez pokličky.

Treska v zelenině s bylinkovou krustou

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka