Pošírovaný mořský vlk na zeleninovém juliene

Pošírovaný mořský vlk na zeleninovém juliene
4-6 porcí / 30 min.
VHODNÉ DO PARNÍHO HRNCE

Potřebujeme:

4 filety z mořského vlka • asi 400ml zeleninového vývaru • 2 větší mrkve • ½ celeru • 2 petržele • trochu posekaných bylinek podle chuti • sůl

Vhodné přílohy:

• různě upravené brambory • některé ze zeleninových pyré • polentová kaše

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Mrkev, celer a petržel nakrájíme škrabkou na juliene anebo nožem na tenké nudličky. Nakrájené juliene spaříme v osolené vodě asi 5 minut a dáme stranou.

Filety z mořského vlka osolíme, okořeníme kmínem a posypeme bylinkami podle chuti.

Do pánve nalijeme 2/3 zeleninového vývaru a přivedeme pomalu k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a vložíme do něj filety. Pomalu necháme táhnout 15 minut.

Než budou filety hotové, na další pánvi zahřejeme zbytek vývaru a prohřejeme v něm zeleninové juliene. Filety i juliene ihned podáváme.

~ ~ ~ ~ ~

Postup pro parní hrnec:

Okořeněné filety z mořského vlka uvaříme v parním hrnci 15 minut a ke konci přidáme k rybě prohřát uvařené zeleninové juliene.

Pošírovaný mořský vlk na zeleninovém juliene

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka