Polévka z dýně a batátů s rukolovým pestem

Polévka z dýně a batátů s rukolovým pestem
4-6 porcí / 1 hod.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

300g dýně Hokkaidó včetně slupky • 300g sladkých brambor – batátů • 1 větší mrkev • 1 litr vývaru nebo vody • mletý kmín • sůl

Potřebujeme:

50g rukoly • 50ml olivového oleje • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Dýni zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kusy. Batáty a mrkev oloupeme, nakrájíme také na menší kusy a vše společně vložíme do hrnce. Zalijeme vodou nebo vývarem, mírně osolíme, přidáme kmín a necháme vařit asi 40 minut, dokud není všechna zelenina úplně měkká.

Vše rozmixujeme a dochutíme solí.

Rukolu s olivovým olejem lehce osolíme a rozetřeme v hmoždíři. Pesto vkládáme do polévky při podávání.

Polévka z dýně a batátů s rukolovým pestem

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka