Vepřová kýta na mrkvi

Vepřová kýta na mrkvi
4-6 porcí / 1,5 hod.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

800g libové vepřové kýty • 1kg mrkve • 1 lžíci rajčatového protlaku • mletý kmín • 100g hladké mouky • sůl

Vhodné přílohy:

• vařené brambory

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a promícháme. Poté necháme chvíli odpočinout. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.

Vepřové maso vložíme do hrnce společně s rajčatovým protlakem, přilijeme trochu vody a necháme 5-10 minut povařit.

Jakmile je maso zatažené, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut. Poté přidáme nakrájenou mrkev a vaříme vše do změknutí. Omáčku zahustíme nasucho opraženou moukou a ještě krátce provaříme.

Vepřová kýta na mrkvi

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka