Králičí stehno na rozmarýnu

Králičí stehno na rozmarýnu
4 porce / 2 hod.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

4 králičí stehna • 0,5l kuřecího vývaru • 2 větší mrkve • ¼ celeru • 2 stonky řapíkatého celeru • 50g másla • menší hrst rozmarýnu • 4 bobkové listy • sůl

Vhodné přílohy:

• různě upravené brambory • pečená polenta • bramborové nebo některé ze zeleninových pyré

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Kořenovou zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a přivedeme pomalu k varu. Stáhneme na co nejmenší stupeň, osolíme, přidáme máslo, králičí stehna a asi polovinu větviček rozmarýnu. Směs v pánvi dolijeme vodou tak, aby byla stehýnka ponořená alespoň do ¾.

Pod pokličkou dusíme zhruba 1,5 hodiny, dokud nebudou stehna měkká. Podle potřeby přiléváme vývar nebo vodu tak, aby byla stehna stále alespoň ze tří čtvrtin ponořená.

Poté stehna, rozmarýn a bobkový list vyjmeme z hrnce a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Druhou polovinu rozmarýnu obereme, posekáme, přidáme do omáčky a necháme svařit do zhoustnutí.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: stehna můžeme před vložením k zelenině opéct v troubě na pečícím papíře 15 minut na 180°C, aby se zatáhla

podle potřeby můžeme použít jak zadní nebo přední běhy

Králičí stehno na rozmarýnu

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka