Králičí galantina s bylinkovou fáší

Králičí galantina s bylinkovou fáší
4 porce / 2 hod.
VHODNÉ K ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

4 králičí stehna nebo králičí hřbet • 1 menší kuřecí prso • 8 plátků drůbeží šunky • 4 plátky toastového chleba • 300ml kuřecího vývaru • hrst posekaných bylinek podle chuti • několik lístků šalvěje • mletý kmín • sůl

Vhodné přílohy:

• šťouchané brambory • italské krémové rissotto

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a rozmixujeme společně s bylinkami a solí na fáš. Toastový chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a smícháme s rozmixovaným kuřecím masem.

Králičí stehna vykostíme a naklepeme. Drůbeží šunku poklademe na potravinovou folii a na šunku vykoštěná stehna, osolíme, okořeníme mletým kmínem a posypeme posekanou šalvějí. Na plátky rozprostřeme bylinkovou fáš, zabalíme a pevně utáhneme. Poté zabalíme ještě do alobalu a dobře upevníme.

Kuřecí vývar přivedeme pomalu k varu, stáhneme na co nejmenší stupeň a vložíme do něj závitky, které pak pomalu vaříme asi 1 hodinu.

Hotové galantiny vyjmeme, rozbalíme a můžeme hned podávat.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: galantina se může podávat i studená jako předkrm nebo jednohubky

Králičí galantina s bylinkovou fáší

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka