Hovězí roládky v neapolské omáčce

Hovězí roládky v neapolské omáčce
4-6 porcí / 2,5 hod.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

8 tenkých plátků hovězího zadního • 8 plátků krůtí šunky • 100g rajčatového protlaku • 700ml pasírované rajčatové šťávy • 500ml masového vývaru (nejlépe hovězího) • 2 lžíce olivového oleje • 1 lžíci cukru • 50g hladké mouky • hrst posekané bazalky • hrst posekané petrželky •mletý kmín • oregano • sůl

Vhodné přílohy:

• šťouchané brambory • těstoviny

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, okořeníme kmínem, poklademe krůtí šunkou, zabalíme do ruličky a svážeme motouzem nebo propíchneme jehlou na maso. Vyskládáme do pekáčku nebo menšího hrnce.

Mrkev očistíme, nastrouháme na jemno a smícháme s pasírovanými rajčaty, solí, cukrem, oreganem, tymiánem, bobkovým listem a hovězím vývarem. Touto směsí zalijeme roládky tak, aby byly úplně ponořené.

Zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě na 140°C 2 hodiny. Po upečení vyjmeme maso z pekáčku, omáčku přelijeme do hrnce a necháme zredukovat do zhoustnutí.

Hovězí roládky v neapolské omáčce

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka