8 tenkých plátků hovězího zadního • 8 plátků krůtí šunky • 100g rajčatového protlaku • 700ml pasírované rajčatové šťávy • 500ml masového vývaru (nejlépe hovězího) • 2 lžíce olivového oleje • 1 lžíci cukru • 50g hladké mouky • hrst posekané bazalky • hrst posekané petrželky •mletý kmín • oregano • sůl
• šťouchané brambory • těstoviny
~ ~ ~ ~ ~
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, okořeníme kmínem, poklademe krůtí šunkou, zabalíme do ruličky a svážeme motouzem nebo propíchneme jehlou na maso. Vyskládáme do pekáčku nebo menšího hrnce.
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemno a smícháme s pasírovanými rajčaty, solí, cukrem, oreganem, tymiánem, bobkovým listem a hovězím vývarem. Touto směsí zalijeme roládky tak, aby byly úplně ponořené.
Zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě na 140°C 2 hodiny. Po upečení vyjmeme maso z pekáčku, omáčku přelijeme do hrnce a necháme zredukovat do zhoustnutí.
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.