Hovězí nudličky po makedonsku

Hovězí nudličky po makedonsku
4-6 porcí / 1 hod.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

500-600g hovězího zadního • 100g rajčatového protlaku • 1 litr masového vývaru (nejlépe hovězího) • 2 větší mrkve • 1 větší petržel • ¼ celeru • 200g zelených fazolek • zápražku z hladké mouky na zahuštění • hrst posekané petrželky • 1 lžičku cukru • mletý kmín • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a okořeníme kmínem. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky.

Do hrnce vložíme maso společně s rajčatovým protlakem a cukrem, přidáme malé množství vývaru a pomalu přivedeme k varu. Necháme asi 10 minut pomalu provařit. Poté k masu přidáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme zbylým vývarem a pomalu vaříme zhruba 2 hodiny, dokud nebude maso úplně měkké.

Omáčku zahustíme podle potřeby zápražkou z hladké mouky, přidáme zelené fazolky a společně ještě asi 10 minut pomalu provaříme. Nakonec dochutíme solí, vmícháme petrželku a podáváme.

~ ~ ~ ~ ~

Vhodné přílohy: dušená rýže • šťouchané brambory

Hovězí nudličky po makedonsku

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka