Tvarohovo-ovocný dezert

Tvarohovo-ovocný dezert
4-6 porcí / 30 min.

Potřebujeme:

250g nízkotučného tvarohu • 2 polévkové lžíce moučkového cukru • 2 lžíce citronové šťávy • nastrouhaná kůra z jednoho citronu • 300g ovoce (lepší jsou tvrdší druhy, např. jablka, nektarinky, broskve, mango aj.) • 3 lžíce medu • máta • 50g karamelových sušenek

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Ovoce nakrájíme na menší kostky a vložíme do rendlíku. Přilijeme trochu vody a pomalu přivedeme téměř k varu, přidáme 2 lžíce medu a za stálého míchání necháme zredukovat do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout.

Tvaroh vyšleháme ručním šlehačem s moučkovým cukrem, citronovou šťávou a citronovou kůrou.

Sušenky rozdrobíme a promačkáme společně s jednou lžící medu, až vznikne drobenka.

Polovinu tvarohu rozdělíme do skleniček. Na tvaroh dáme vychladlé ovoce a druhou polovinou tvarohu vytvoříme poslední vrstvu. Nakonec ozdobíme sušenkovou drobenkou a mátou.

Tvarohovo-ovocný dezert

 

podpořte nás

Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.

Vaše Jednoduchá kuchařka.

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka