1,5 litru hovězího vývaru nebo vody • 600g libového mletého hovězího masa – nejlépe zadního • 1 menší mrkev • 100g rajčatového protlaku • 150g hladké mouky • majoránku • sůl
~ ~ ~ ~ ~
Do hrnce vložíme mleté maso, rajčatový protlak a osolíme. Zalijeme trochou vody a necháme na mírném plameni asi 10 minut pomalu vařit, dokud se maso nezatáhne. Pokud je to potřeba, přilijeme malé množství vody nebo vývaru, aby se maso s protlakem nepřichytávalo ke dnu hrnce. Přidáme nastrouhanou mrkev a necháme provařit dalších 5 minut.
Poté zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme asi 1 hodinu do změknutí mletého masa.
Na suché pánvi opražíme mouku na tmavší zápražku a necháme vychladnout. Opraženou moukou zahustíme polévku, okořeníme majoránkou a dochutíme solí.
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.