Gulášová polévka

Gulášová polévka
4-6 porcí / 1,5 hod.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

1,5 litru hovězího vývaru nebo vody • 600g libového mletého hovězího masa – nejlépe zadního • 1 menší mrkev • 100g rajčatového protlaku • 150g hladké mouky • majoránku • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Do hrnce vložíme mleté maso, rajčatový protlak a osolíme. Zalijeme trochou vody a necháme na mírném plameni asi 10 minut pomalu vařit, dokud se maso nezatáhne. Pokud je to potřeba, přilijeme malé množství vody nebo vývaru, aby se maso s protlakem nepřichytávalo ke dnu hrnce. Přidáme nastrouhanou mrkev a necháme provařit dalších 5 minut.

Poté zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme asi 1 hodinu do změknutí mletého masa.

Na suché pánvi opražíme mouku na tmavší zápražku a necháme vychladnout. Opraženou moukou zahustíme polévku, okořeníme majoránkou a dochutíme solí.

Gulášová polévka

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka