Trhané hovězí maso s rýží

Trhané hovězí maso s rýží

Potřebujeme:

600g hovězí zadní kýty • 400g rýže • 1 větší mrkev • ½ menšího celeru • 2 stonky řapíkatého celeru • 1 rajče • 1 menší cibuli • nové koření • bobkový list • stonky z petrželky a libečku • větvičku tymiánu nebo rozmarýnu (nemusí být) • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme společně se zeleninou a bylinkami do studené vody a přivedeme pomalu k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň, trochu osolíme a uvaříme do měkka.

Mezitím si připravíme rýži.

Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej z hrnce a ještě horké natrháme vidličkami. Poté smícháme s uvařenou rýží a dochutíme.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tip: Masový vývar dále použijeme na polévku nebo k přípravě jiného pokrmu.

Trhané hovězí maso s rýží

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka