Zeleninová paella se šafránem

Zeleninová paella se šafránem
4 porce / 1 hod.

Potřebujeme:

500g jasmínové rýže • 1kg zeleniny nakrájené na menší kostky (mrkev, celer, řapík, petržel, cuketa bez semínek, chřest aj.) • 1,5 litru zeleninového vývaru nebo vody • šafrán • posekané bylinky (nejlépe petrželku nebo libeček) • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Rýži, zeleninu a bylinky vložíme do širší pánve, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, stáhneme na co nejmenší stupeň a necháme pomalu všechnu tekutinu vyvařit a vsáknout do rýže. V této chvíli již paellu nemícháme.

Paella je hotová, jakmile se všechna tekutina odpaří. Rýže by měla být akorát na skus. Pokud ne nebo chceme trochu měkčí rýži, můžeme během vaření přidat ještě trochu vývaru nebo vody.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka