Vepřová paella s chřestem

Vepřová paella s chřestem
2 porce / 1 hod.

Potřebujeme:

200g vepřové kýty • 500g zeleného chřestu • 2 stonky řapíkatého celeru • 1,5 litru masového nebo zeleninového vývaru nebo vody • 300g rýže basmati (nebo můžeme použít i rýži arborio) • 1 menší bramboru • trochu nasekané petrželky • šťávu a kůru z poloviny citronu • 1 lžíci cukru • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Vepřovou kýtu nakrájíme na menší kousky, smícháme s citronovou šťávou, kůrou a cukrem a solí a necháme chvilku marinovat.

Chřest a řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Bramboru oloupeme a nasekáme nadrobno. Poté vše vložíme do pánve, přidáme maso, rýži a petrželku, osolíme a promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a necháme pomalu vařit. Již nemícháme. Paella je hotová, jakmile se všechna tekutina vsákne do rýže.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka