Risotto s telecím masem

Risotto s telecím masem
2 porce / 45 min.

Potřebujeme:

200g telecí kýty (nebo lze použít kuřecí prsa) • 200-300g rýže arborio • 1 menší mrkev • 1 lžíci rajčatového protlaku • vývar nebo vodu • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Telecí kýtu nakrájíme na slabé plátky a osolíme. V pánvi přivedeme k varu trochu vývaru, ve kterém plátky masa uvaříme do měkka. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.

Do vývaru přidáme protlak, mrkev nakrájenou plátky a rýži. Lehce osolíme, zalijeme trochou vývaru nebo vody a přivedeme téměř k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a pomalu vaříme. Postupujeme tak, že vždy počkáme, až se skoro všechna tekutina vsákne do rýže a přilijeme další, dokud nebude risotto hotové. Risotto často mícháme, aby se nelepilo na dno pánve.

Nakonec do hotového risotta vmícháme maso, trochu nasekané petrželky a hned podáváme.

Risotto s telecím masem

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka