Kuřecí risotto na rajčatech

Kuřecí risotto na rajčatech
4 porce / 1,5 hod.

Potřebujeme:

500g rýže arborio nebo carnaoli • 400g kuřecích prsou • 4 větší rajčata • 500ml pasírovaných rajčat • masový nebo zeleninový vývar nebo vodu • ½ citronu • hrst posekané bazalky • 1 lžíce cukru • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme a společně s rýží vložíme do širší pánve. Osolíme, přidáme pasírovaná rajčata, ochutíme šťávou z citronu, přidáme cukr, zalijeme trochou vývaru nebo vody a přivedeme pomalu k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a pomalu vaříme.

Mezitím, co se vaří risotto, spaříme a oloupeme rajčata, zbavíme je semínek a nakrájíme na kousky. Poté přidáme do risotta společně s bazalkou. Risotto dále vaříme tak, že vždy počkáme, až se skoro všechna tekutina vsákne do rýže a po částech přilévám další, dokud nebude risotto hotové. Risotto často mícháme, aby se nelepilo na dno pánve.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka