Hovězí rizoto z mletého masa s celerem

Hovězí rizoto z mletého masa s celerem
4-5 porcí / 1,5 hod.

Potřebujeme:

400g mleté hovězí kýty • 500g rýže • 4 stonky řapíkatého celeru • masový nebo zeleninový vývar nebo vodu • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Nejprve si připravíme rýži klasickým postupem v hrnci. Scedíme a vývar si ponecháme.

Mleté maso vložíme do stejného hrnce, ve kterém jsme vařili rýži, osolíme, přidáme řapík nakrájený na plátky a zalijeme trochou vývaru z rýže. Pokud máme vývaru z rýže málo, přilijeme trochu masového nebo zeleninového vývaru nebo vody. Necháme za občasného míchání dusit, dokud nebude maso měkké.

Jakmile je maso měkké, můžeme do rizota vmíchat uvařenou rýži a můžeme podávat.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka