400g mleté hovězí kýty • 500g rýže • 4 stonky řapíkatého celeru • masový nebo zeleninový vývar nebo vodu • sůl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nejprve si připravíme rýži klasickým postupem v hrnci. Scedíme a vývar si ponecháme.
Mleté maso vložíme do stejného hrnce, ve kterém jsme vařili rýži, osolíme, přidáme řapík nakrájený na plátky a zalijeme trochou vývaru z rýže. Pokud máme vývaru z rýže málo, přilijeme trochu masového nebo zeleninového vývaru nebo vody. Necháme za občasného míchání dusit, dokud nebude maso měkké.
Jakmile je maso měkké, můžeme do rizota vmíchat uvařenou rýži a můžeme podávat.
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.