Dýňové risotto s kuřecím masem a taveným sýrem

Dýňové risotto s kuřecím masem a taveným sýrem
4 porce / 1,5 hod.

Potřebujeme:

500g rýže arborio nebo carnaoli • 400g kuřecích prsou • 1/2 větší dýně Hokkaidó (asi 0,5kg) nebo máslové • 100g nízkotučného taveného sýra • hrst posekaných bylinek (rozmarýn, tymián, petrželku) • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme a vložíme do širší pánve. Přidáme rýži, osolíme, zalijeme trochou vývaru nebo vody a přivedeme pomalu k varu.

Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a pomalu vaříme. Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do pánve k masu a rýži. Přidáme také posekané bylinky. Dále postupujeme ve vaření tak, že vždy počkáme, až se skoro všechna tekutina vsákne do rýže a postupně přiléváme po částech další, dokud nebude risotto hotové. Risotto často mícháme, aby se nelepilo na dno pánve.

Nakonec do hotového risotta vmícháme tavený sýr a hned podáváme.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka