Rajčatová polévka4-5 porcí / 1 hod.

Rajčatová polévka

Potřebujeme:

500ml zeleninového vývaru nebo vody • 500g rajčat nebo plechovku loupaných (cca 400g) • několik bobkových listů • 2 lžíce cukru • lžíci citronové šťávy • bazalka • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Rajčata nakrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, cukr, sůl a citronovou šťávu. Vaříme asi půl hodiny, poté vyjmeme bobkový list, polévku rozmixujeme a přepasírujeme přes cedník. Nakonec do polévky zamícháme nasekanou bazalku a dochutíme.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka