Bílá rajčatová polévka

Bílá rajčatová polévka
4-5 porcí / 1,5 hod.

Potřebujeme:

1 litr vody • 1 kg vyzrálých rajčat • 50g hladké mouky • 300ml odtučněného mléka • cukr • citronovou šťávu • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Rajčata nakrájíme, zalijeme vodou a zhruba půl hodiny povaříme.

Uvařená rajčata necháme vychladnout a z nich vymačkáme přes jemné plátýnko všechnu tekutinu. Zůstane čirý vývar, který postavíme zpět na kamna a přivedeme k varu.

Mouku rozmícháme v mléce a zašleháme do rajčatového vývaru. Necháme asi 20 minut povařit a nakonec dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tip:

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka