Rýžové karbanátky s kuřecím masem a bramborovo-mrkvovým pyré

Rýžové karbanátky s kuřecím masem a bramborovo-mrkvovým pyré
3-4 porce / 1,5 hod.

Potřebujeme:

400g kuřecích prsou • 200g rýže • bílky ze tří vajec • hladkou mouku • 500g brambor • 500g mrkve • majoránku • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Uvaříme rýži a kuřecí prsa a obojí necháme vychladnout.

Vychladlé maso nasekáme nadrobno, smícháme s uvařenou rýží, bílky a majoránkou. Osolíme a promícháme s hladkou moukou v pevné těsto, ze kterého namočenýma rukama vytvarujeme karbanátky. Směs vyjde na cca 12 karbanátků. Pečeme na pečícím papíře na 130°C zhruba 40 minut.

Brambory osolíme, uvaříme společně s mrkví, poté scedíme a rozmixujeme na pyré.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tip: Pokud nejprve uvaříte brambory s mrkví a ve vývaru z nich pak uvaříte kuřecí prsa, budou mít lepší chuť ještě získáte chutný vývar k dalšímu vaření.

Karbanátky je dobré při pečení zakrýt poklicí nebo alobalem.

Rýžové karbanátky s kuřecím masem a bramborovo-mrkvovým pyré

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka