Kuřecí steaky s brusinkovou omáčkou a tymiánovými bramborovými plackami

Kuřecí steaky s brusinkovou omáčkou a tymiánovými bramborovými plackami
3-4 porce / 1,5 hod.

Potřebujeme:

600g kuřecích prsou • 0,5 litru masového nebo zeleninového vývaru nebo vody • 200g povidel • 800g malých brambor • rozmarýn a tymián • sůl • hrubozrnná sůl na brambory

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na steaky, osolíme a na pánvi za pomoci trochy vývaru nebo vody je podusíme doměkka. Poté je vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přidáme brusinkový džem, zbytek vývaru a necháme pomalu zredukovat do zhoustnutí.

Brambory uvaříme vcelku ve slupce a necháme je trochu vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme nebo rozšťoucháme. Osolíme, přidáme bílky, mouku, tymián a promícháme. Z těsta vytvoříme menší placičky, které pečeme na pečícím papíře v troubě na 130°C zhruba 30-35 minut.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka