Kuřecí steaky na medu s pečenou zeleninou

Kuřecí steaky na medu s pečenou zeleninou
3-4 porce / 1 hod.

Potřebujeme:

400g kuřecích prsou • 4 lžíce medu • vývar nebo vodu • sůl

Na pečenou zeleninu:

povolenou zeleninu podle chuti (nejlépe řapíkatý celer, celer, mrkev a brambory) – chutný je i čerstvý zelený chřest nebo dýně • rozmarýn nebo tymián • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na steaky, osolíme, vložíme do pánve a zalijeme vodou nebo vývarem zhruba do poloviny prsou. Přidáme med a přivedeme pomalu téměř k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a necháme pomalu táhnout. Občas prsa obrátíme a často je přeléváme medovým vývarem. Pokud je to potřeba, občas do pánve přilijeme vodu nebo vývar, aby byla prsa stále zhruba do poloviny ponořená.

Takto postupujeme, dokud nebudou prsa hotová, poté je vyjmeme a výpek necháme trochu zredukovat do omáčky.

Mezitím si připravíme pečenou zeleninu. Zeleninu, kterou chceme použít, očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme do pekáčku, osolíme, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou při 130°C zhruba 40 minut.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka