Kuřecí ragú s brambory a mrkví

Kuřecí ragú s brambory a mrkví
3-4 porce / 2 hod.

Potřebujeme:

400g kuřecích prsou (popř. krůtí) • 500g mrkve • 800g brambor • 1,5 litru kuřecího vývaru • lžíci hladké mouky • rozmarýn • bobkový list • petrželka • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme. Maso také nakrájíme na kostky a vše společně vložíme do hrnce. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, rozmarýn, posekanou petrželku a osolíme.

Směs pomalu vaříme, dokud nezůstane asi jen polovina vývaru. Mělo by ho být asi tolik, aby z něj zelenina s masem koukalo ven. Z omáčky poté vyjmeme bobkový list.

Mouku rozmícháme v troše vody a zahustíme jí ragú. Necháme chvilku provařit a můžeme podávat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tip: Podávejte s pečivem nebo těstovinami.

Ragú můžete připravit i bez zahuštění moukou.

Kuřecí ragú s brambory a mrkví

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka