Kuřecí plátky dušené na celeru

Kuřecí plátky dušené na celeru
3-4 porce / 1,5 hod.

Potřebujeme:

400g kuřecích prsou • 1kg celeru • 1 litr kuřecího vývaru • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme a položíme do pánve. Celer očistíme, nakrájíme na širší nudličky a poklademe na prsa.

Zalijeme vývarem tak, aby byly prsa a celer akorát ponořené. Přivedeme téměř až k varu, stáhneme na co nejnižší stupeň a pomalým táhnutím necháme vařit. Postupně doléváme vývar, dokud všechen nespotřebujeme a nakonec jej necháme zredukovat do zhoustnutí.

Podáváme s brambory nebo pečivem.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka