Králík dušený v provensálském koření s batátovým pyré

Králík dušený v provensálském koření s batátovým pyré
4 porce / 2-3 hod.

Potřebujeme:

4 králičí stehna • 0,5 litru masového vývaru • provensálské koření • sůl

Na batátové pyré:

1kg batátů • 0,5kg brambor

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Nejprve oloupeme brambory a batáty, které společně uvaříme v osolené vodě. Poté scedíme a rozmixujeme na pyré. Vývar z brambor si schováme.

Králičí stehna vložíme do hrnce, zalijeme masovým vývarem, přidáme provensálské koření, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a pod poklicí dusíme do měkka. Podle potřeby přiléváme vývar z brambor tak, aby byla stehna alespoň do poloviny ponořená.

Měkká stehna vyjmeme z pánve a omáčku necháme zredukovat. Nakonec omáčku před podáváním přecedíme přes sítko.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka