Hovězí ragú na celeru s bramborovými noky

Hovězí ragú na celeru s bramborovými noky
3-4 porce / 1,5 hod.

Potřebujeme:

400g libové hovězí kýty • 1 větší celer • 1 litr masového vývaru nebo vody (můžeme použít i vývar z brambor nebo rýže) • 50g hladké mouky • 4 bobkové listy • majoránka • sůl

Na bramborové noky:

800 uvařených a oloupaných brambor • 300g dětské krupičky • 200g hladké mouky • bílky ze dvou vajec • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Hovězí maso a celer nakrájíme na menší kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, osolíme a za občasného promíchání pomalu vaříme na co nejnižší stupeň.

Mezitím si připravíme noky. Z ingrediencí připravíme pevné, vláčné těsto, ze kterého vytvarujeme noky a uvaříme ve vroucí osolené vodě. 1 litr vody z noků přidáme k ragú.

Omáčku zredukujeme asi na polovinu a podle potřeby jí zahustíme moukou, rozmíchanou ve vodě. Poté přidáme majoránku a necháme asi 20 minut provařit, dochutíme a můžeme podávat.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka