Hovězí nudličky po burgundsku se šťouchanými brambory

Hovězí nudličky po burgundsku se šťouchanými brambory
4-5 porcí / 3-4 hod.

Potřebujeme:

400g libové hovězí kýty • 2 větší mrkve • 3 stonky řapíkatého celeru • 1/4 celeru (asi 150g) • 200g rajčatového protlaku • 1 litr masového vývaru nebo vody • 1kg brambor • větvičku rozmarýnu • hrst posekané petrželky • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Hovězí maso nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka, řapík na kousky a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme protlak a rozmarýn, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou zhruba dvě hodiny.

Mezitím si oloupeme a uvaříme brambory. Vývar z brambor nevyléváme, ale přidáme do omáčky a tu pak dále svaříme již bez pokličky do zhoustnutí.

Nakonec připravíme brambory, které rozšťoucháme společně s posekanou petrželkou.

Hovězí nudličky po burgundsku se šťouchanými brambory

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka