Kuřecí špíz s mrkví, šťouchanými brambory a dýní

Kuřecí špíz s mrkví, šťouchanými brambory a dýní
3-4 porce / 1 hod.

Potřebujeme:

400g kuřecích prsou • 2 velké mrkve • vývar nebo vodu • 1kg brambor • 500g dýně Hokkaidó • sůl • rozmarýn nebo tymián

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 2cm. Střídavě napichujeme maso a mrkev na špejle.

Špízy vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru nebo vody. Ke špízům přidáme oloupanou dýni nakrájenou na větší kousky, vše osolíme – můžeme přidat bylinky – a pečeme na 140°C 40 minut.

Mezitím si oloupeme a uvaříme brambory. Jakmile jsou brambory měkké, scedíme je, přidáme k nim upečenou dýni a rozšťoucháme.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka