Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy
4-6 porcí / 1 hod.

Potřebujeme:

½ kg červené řepy • 2 střední mrkve • 3 větší brambory • 2 lžíce rajského protlaku • 1 litr vody nebo vývaru • 1 větvičku rozmarýnu • 3 bobkové listy • 1 lžičku třtinového cukru • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Červenou řepu a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, přidáme rajský protlak, poté zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme rozmarýn a bobkový list. Osolíme, přidáme lžičku třtinového cukru a vaříme, až jsou řepa s mrkví napůl uvařené.

Poté přidáme brambory a dovaříme vše společně do měkka. Pokud to bude potřeba, přidáme během vaření vodu, ale pouze tak, aby zelenina z polévky takzvaně „koukala“. Polévka by neměla být moc řídká.

Poté z polévky vyndáme bobkový list a rozmarýn a dochutíme třtinovým cukrem a solí.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tip: Polévku můžete trochu zahustit, když do ní ke konci vaření přidáte najemno nastrouhaný syrový brambor nebo ji krátce rozmixujete tyčovým mixérem.

Polévka z červené řepy

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka