Boloňské špagety

Boloňské špagety
4-6 porcí / 2,5 hod.

Potřebujeme:

500g mletého libového hovězího masa • 500g bezvaječných špaget • 2 menší mrkve • ¼ celeru • 140g rajčatového protlaku • 700ml pasírovaných rajčat • 300ml vývaru nebo vody • oregano • bazalku • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Mleté maso vložíme do širšího kastrolu společně s protlakem, zalijeme malým množstvím vody a osolíme. Na mírném plameni necháme velmi zvolna vařit, dokud nebude všechno maso zatažené.

Pak přidáme mrkev a celer nakrájené na malé kostičky nebo nastrouhané na hrubším struhadle. Přilijeme pasírovaná rajčata a vodu nebo vývar a okořeníme oreganem. Vše necháme pomalu vařit asi 1,5 hodiny, dokud výsledná směs nezhoustne do husté omáčky.

Nakonec přidáme posekanou bazalku a dochutíme solí.

Boloňské špagety

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka