Vanilkovo-tvarohový mousse

Vanilkovo-tvarohový mousse
4-5 porcí / 35 min.

Potřebujeme:

500g odtučněného tvarohu • bílky ze 4 vajec • 50g moučkového cukru • 2 balíčky vanilkového cukru

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Bílky vyšleháme společně s cukrem a vanilkovým cukrem do pevného sněhu.

Sníh poté opatrně vmícháme do tvarohu, naplníme do sklenic a necháme v lednici vychladnout. Nebo můžeme nechat mousse vychladnout celý a při podávání z něj lžící na talíře tvarovat noky.

Před podáváním necháme mousse alespoň půl hodiny při pokojové teplotě zahřát.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka