Malinové makronky s tvarohem

Malinové makronky s tvarohem
25-35 ks / 1,5 hod.

Potřebujeme:

150g hladké mouky • 100g krupicového cukru • 100g moučkového cukru • bílky ze 4 vajec • 200g malin (mražených)

Na tvaroh:

250g odtučněného tvarohu • 1-2 lžíce cukru do tvarohu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup:

Maliny svaříme s polovinou krupicového cukru, poté je přepasírujeme přes jemný cedník, abychom se zbavili semínek, a necháme vychladnout. Do vychladlých malin poté vmícháme moučkový cukr a dobře prošleháme, aby se cukr dobře rozpustil.

Z bílků a druhé poloviny krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do malinové směsi. Nakonec po lžících přidáváme hladkou mouku a stěrkou opatrně promícháváme, dokud není těsto pevné. Když do něj prstem uděláme brázdu, neměla by se uzavřít.

Na plech, vyložený pečícím papírem, tvoříme cukrářským sáčkem nebo lžící malá kolečka. Makronky poté necháme zaschnout. To trvá zhruba půl hodiny podle velikosti makronek. Pokud se těsto při doteku nelepí na prst, je připravené k pečení.

Makronky pečeme v předehřáté troubě na 140°C 20-25 minut, podle velikosti makronek. Nakonec vychladlé makronky plníme oslazeným tvarohem.

Malinové makronky s tvarohem

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka