Zelené ravioly plněné krůtím masem a mozzarellou

Zelené ravioly plněné krůtím masem a mozzarellou
4-6 porcí / 40 min.
VHODNÉ K ZAMRAŽENÍ

Na těsto potřebujeme:

2 ½ hrnku mouky • 1 hrnek rozmixovaného mraženého špenátu • 2 lžíce olivového oleje • špetku soli

Na náplň potřebujeme:

400g mletého masa (můžeme použít jak hovězí, vepřové, kuřecí nebo jiné) • 200g mozarelly • mletý kmín • muškátový oříšek • trochu posekaných bylinek podle chuti • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Z mouky, špenátového pyré, olivového oleje a špetky soli připravíme pevné, vláčné těsto, které necháme v lednici odležet alespoň jednu hodinu.

Mleté maso vložíme do nepřilnavé pánve, přidáme trochu vody, osolíme a okořeníme mletým kmínem a pomalu vaříme, dokud nebude měkké. Jakmile bude maso hotové, sejmeme z pánve a necháme vychladnout.

Mozzarellu rozmačkáme vidličkou, přidáme vychladlé mleté maso, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Přidáme posekané bylinky a vše dobře promícháme.

Odleželé těsto vyválíme na asi 3mm tenký plát. Ten rozkrájíme na širší pásy a na jednu polovinu klademe v odstupech malé porce masové směsi. Prstem okolo náplní těsto velmi lehce navlhčíme. Druhou polovinou těsta náplň přikryjeme a okolo náplně jej k sobě lehce přitlačíme. Poté jej nožem nebo rádélkem rozkrájíme a ujistíme se, že jsou všechny těstoviny dobře uzavřené. Popřípadě je ještě prsty kolem dokola promačkáme.

Takto připravené plněné těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4-5 minut.

~ ~ ~ ~ ~

Zelené ravioly plněné krůtím masem a mozzarellou

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka