Zapečené cannelloni s dýní a ricottou

Zapečené cannelloni s dýní a ricottou
4-6 porcí / 40 min.

Potřebujeme:

500g těstovin rigatoni (velké roury - nebo použijte jakékoli jiné těstoviny podle chuti) • 1 menší dýni hokkaido • 200g drůbeží šunky • 100g mozzarelly • 100g ricotty • trochu posekaných bylinek podle chuti • muškátový oříšek • mletý kmín • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Dýni oloupeme, pokrájíme na kousky a vložíme do pánve s trochou vody. Osolíme a pomalu vaříme, dokud dýně nebude téměř rozvařená. Během vaření pravidelně promícháváme a podle potřeby podléváme trochou vody.

Odstavíme z kamen, dýni v pánvi rozmačkáme vidličkou, přidáme ricottu, nakrájenou drůbeží šunku, muškátový oříšek, mletý kmín a vrátíme zpět na kamna. Do směsi přidáme uvařené těstoviny a dobře promícháme. Podle potřeby můžeme přilít trochu vývaru z těstovin. Směs by měla být vláčná, aby se při zapékání úplně nevysušila.

Poté vše nasypeme do zapékací formy, posypeme nakrájenou mozarellou a zapečeme při 180°C asi 20 minut.

~ ~ ~ ~ ~

Zapečené cannelloni s dýní a ricottou

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka