Těstovinový salát

Těstovinový salát
4-6 porcí / 30 min.

Potřebujeme:

500g bezvaječných těstovin (farfalle, fusilli, penne nebo jiné) • 1 ledový salát • 2 větší rajčata • 100g kukuřice • 100g čerstvých nebo mražených fazolek • 1 větší mrkev • 1 stonek řapíkatého celeru • 200g bílého jogurtu • ½ citronu • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Těstoviny uvaříme a necháme vychladnout. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do osolené vody. Jakmile je tak na skus, přidáme fazolky a necháme je 2-3 minuty společně povařit. Klidně můžeme kamna vypnout, fazolky dojdou. Neměli by se ve vodě vařit moc dlouho, jinak ztratí barvu. Scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím si nakrájíme ledový salát na kusy a řapík na slabé proužky. Smícháme s vychladlými těstovinami, mrkví a fazolkami, přidáme kukuřici, bílý jogurt a dochutíme solí a šťávou z citronu.

~ ~ ~ ~ ~

Těstovinový salát

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka