1 litr kuřecího vývaru • 500g králičího hřbetu • 500g bezvaječných těstovin tagliatelle • 2 větší mrkve • 4 stonky řapíkatého celeru • ¼ celeru • 1 petržel • 2 lžíce olivového oleje • hrst rozmarýnu a tymiánu • trochu posekané petrželky • bobkový list • sůl
~ ~ ~ ~ ~
Králičí maso nakrájíme na menší kousky. Celer, řapík, mrkev a petržel nakrájíme na malé kostičky.
Maso i zeleninu vložíme širšího kastrolu, přidáme nadrobno posekaný rozmarýn a tymián, osolíme a promícháme. Poté zalijeme vývarem tak, aby byla směs akorát ponořená. Pomalu vaříme asi 1,5 hodiny, podle velikosti masa.
Občas dolijeme vývar, ale vždy jen tak, aby nebylo ragú úplně ponořené. Vaříme tak dlouho, dokud nebude maso měkké a zelenina téměř rozvařená. Jakmile je maso měkké, necháme zbylý vývar zredukovat a zelenina nám ragú hezky zahustí.
Nakonec do ragú vmícháme uvařené tagliatelle a petrželku, promícháme a necháme vše spojit.
~ ~ ~ ~ ~
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.