Tagliatelle s králičím ragů

Tagliatelle s králičím ragů
4-5 porcí / 2,5 hod.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

1 litr kuřecího vývaru • 500g králičího hřbetu • 500g bezvaječných těstovin tagliatelle • 2 větší mrkve • 4 stonky řapíkatého celeru • ¼ celeru • 1 petržel • 2 lžíce olivového oleje • hrst rozmarýnu a tymiánu • trochu posekané petrželky • bobkový list • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Králičí maso nakrájíme na menší kousky. Celer, řapík, mrkev a petržel nakrájíme na malé kostičky.

Maso i zeleninu vložíme širšího kastrolu, přidáme nadrobno posekaný rozmarýn a tymián, osolíme a promícháme. Poté zalijeme vývarem tak, aby byla směs akorát ponořená. Pomalu vaříme asi 1,5 hodiny, podle velikosti masa.

Občas dolijeme vývar, ale vždy jen tak, aby nebylo ragú úplně ponořené. Vaříme tak dlouho, dokud nebude maso měkké a zelenina téměř rozvařená. Jakmile je maso měkké, necháme zbylý vývar zredukovat a zelenina nám ragú hezky zahustí.

Nakonec do ragú vmícháme uvařené tagliatelle a petrželku, promícháme a necháme vše spojit.

~ ~ ~ ~ ~

Tagliatelle s králičím ragů

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka