Rýžové nudle s vepřovým ragů

Rýžové nudle s vepřovým ragů
4-6 porcí / 1,5 hod.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

600g mletého libového vepřového • 1 litr masového nebo zeleninového vývaru • 1 větší mrkev • 2 stonky řapíkatého celeru • 100g rajčatového protlaku • 700ml pasírovaných rajčat • 1 lžíci třtinového cukru • tymián • bobkový list • 100g zelených fazolek • trochu posekané bazalky • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Mrkev a řapík pokrájíme na menší kusy.

Mleté maso vložíme do hrnce, osolíme a promícháme. Přidáme rajčatový protlak, třtinový cukr a trochu vody a necháme vše společně pomalu vařit asi 10 minut.

Jakmile je mleté maso zatažené, Přidáme pokrájený řepík a mrkev, zalijeme polovinou vývaru a přivedeme téměř k varu. Tymián a bobkový list vložíme do sítka a dáme do omáčky. Přidáme pasírovaná rajčata a bez pokličky necháme na středním stupni pomalu vařit.

Podle potřeby dolíváme vývar a až bude maso měkké, necháme ragú svařit do úplného zhoustnutí. Během redukování vyjmeme z omáčky sítko s kořením a přidáme fazolky.

Na úplném konci do ragú přimícháme hrst posekané bazalky a podáváme.

~ ~ ~ ~ ~

Rýžové nudle s vepřovým ragů

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka