Linguine s cuketou, bazalkou a baby špenátem

Linguine s cuketou, bazalkou a baby špenátem
4 porce / 30 min.

Potřebujeme:

2 větší cukety • 500g bezvaječných těstovin linguine (můžou být i špagety nebo makarony) • asi 200ml kuřecího vývaru (nebo vody) • velkou hrst čerstvého baby špenátu • 2 lžíce olivového oleje • bazalku • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Cuketu přepůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Cuketu vložíme do větší, rozehřáté, nepřilnavé pánve a lehce pokropíme vývarem. Necháme opékat a podle potřeby po troškách přidáváme, aby se cuketa opékala, ale nepálila. Jakmile cuketa trochu změkne, přilijeme vývar tak, aby jej bylo na dně pánve asi půl centimetru. Přidáme olivový olej, bazalku a uvařené linguine.

Vše společně v pánvi promícháme a necháme prohřát. Těstoviny se ohřejí a vsáknou tekutinu do sebe. Pokud je to potřeba, ještě trochu přilijeme, aby nezůstali suché. Dochutíme solí, úplně nakonec vmícháme čerstvý baby špenát a podáváme.

~ ~ ~ ~ ~

Linguine s cuketou, bazalkou a baby špenátem

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka