Jak na bezvaječné těstoviny

Jak na bezvaječné těstoviny
4-6 porcí / 10 min. + 20 min. na odpočinutí
VHODNÉ K ZAMRAŽENÍ NEBO NASUŠENÍ

Na 0,5kg těsta budeme potřebovat:

2 ½ hrnku mouky • 1 hrnek studené vody • 2 lžíce olivového oleje • špetku soli

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Do mísy nasypeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého vlijeme vodu, olej a osolíme. Postupně promícháváme, a jakmile se všechno spojí dohromady, vyjmeme z mísy a na válu vyhněteme na vláčné těsto. Těsto zabalíme do folie nebo jej vrátíme do mísy a přikryjeme utěrkou a necháme v lednici alespoň 20 minut odpočinout.

Těsto, připravené k válení, pomalu válečkem rozválíme podle potřeby na 1-3mm silný plát, ze kterého pak můžeme připravit jakékoli těstoviny, které chceme. Ať už nudle do polévky, široké k ragú nebo plněné ravioly.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: • čerstvé těstoviny můžeme zamrazit nebo nasušit k dalšímu použití

• na těstoviny se dají použít všechny druhy mouky, hladká, polohrubá, hrubá nebo je můžeme dle libosti míchat, ale asi nejlepší těstoviny jsou z mouky semolinové

• místo vody můžeme použít např. pasírovaná rajčata, mixovaný špenát nebo jiné příměsi. Těstoviny tyto ingredience příjemně ochutí a krásně zabarví

Jak na bezvaječné těstoviny

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka