Fusilli s janovskou omáčkou

Fusilli s janovskou omáčkou
4-6 porcí / 45 min.
VHODNÉ K ZAVAŘENÍ NEBO ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

200ml kuřecího vývaru nebo vody • ½ řapíkatého celeru • 700ml pasírovaných rajčat • 2 lžíce rajčatového protlaku • 1 lžička třtinového cukru • oregano • petrželka • sůl

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

V hrnci nebo na pánvi smícháme rajčatový protlak společně s cukrem a najemno pokrájeným řapíkatým celerem. Přidáme pasírovaná rajčata, osolíme a přilijeme vývar nebo vodu.

Pokud máme sušené oregano, přidáme jej do omáčky v této chvíli a pokud máme čerstvé, necháme si jej až na konec.

Omáčku necháme pomalu redukovat do zhoustnutí. Jakmile bude omáčka dostatečně hustá, dochutíme solí a přidáme posekanou petrželku a oregano.

Do hotové omáčky vmícháme fusilli a podáváme.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: • tento pokrm můžeme ozvláštnit barevnou variantou těchto těstovin - Fusilli tricolore

~ ~ ~ ~ ~

Fusilli s janovskou omáčkou

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka