4-6 porcí / 20 min. + 4 min. na uvaření
VHODNÉ K ZAMRAŽENÍ

Na plněné těstoviny budeme potřebovat:

Připravené těsto podle receptu ZDE • směs k naplnění • vlažnou vodu

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Odleželé těsto vyválíme na tenký plát.

Těsto rozkrájíme na delší pásy a na jednu polovinu klademe v odstupech malé porce připravené náplně. Prstem okolo náplní těsto velmi lehce navlhčíme. Druhou polovinou těsta náplň přikryjeme a okolo náplně jej k sobě lehce přitlačíme. Poté jej nožem nebo rádélkem rozkrájíme a ujistíme se, že jsou všechny těstoviny dobře uzavřené. Popřípadě je ještě prsty kolem dokola promačkáme.

Tvarům plněných těstovin se meze nekladou, jak můžete vidět na fotografii na vedlejší straně

Takto připravené plněné těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4-5 minut.

~ ~ ~ ~ ~

4 nejčastější náplně do plněných těstovin:

Špenátová: 400g mladého čerstvého špenátu velmi krátce spaříme v horké vodě a necháme vychladnout. Poté z něj vymačkáme vodu, posekáme, smícháme s 200g ricotty a ochutíme muškátovým oříškem a solí.

Sýrová: Strouhaný sýr (do 30%!) smícháme s bylinkami podle své chuti a ochutíme solí a mletým kmínem.

Tvarohová: Měkký tvaroh smícháme s posekanými bylinkami podle chuti, ochutíme solí a muškátovým oříškem.

Masová: 200g mletého libového masa (podle chuti) vložíme do hrnce společně s 200ml vody, osolíme, přidáme bylinky a vaříme, dokud nebude maso měkké a všechna voda se neodpaří.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka