Tilápie pečená v petrželové nádivce

Tilápie pečená v petrželové nádivce
4 porce / 1 hod.

Potřebujeme:

4 čerstvé filety z tilápie • 8 starších rohlíků • 2 celá vejce • 50ml mléka • 50g polohrubé mouky • hrst čerstvé petrželky • trochu citronové šťávy • muškátový oříšek • mletý kmín • sůl

Vhodné přílohy:

• bramborová kaše • zeleninový salát

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky nebo toastový chléb nakrájíme na kostičky a dáme opéct do trouby na 150°C na 10 minut. Jakmile pečivo vychladne, zalijeme mlékem a necháme trochu namočit. Poté smícháme s vejcem, nasekanou petrželkou, moukou a okořeníme muškátovým oříškem. Lehce osolíme a vše dobře promícháme.

Filátka z tilápie okořeníme solí a kmínem, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odpočinout.

Z pečícího papíru si nastříháme větší čtverce. Doprostřed každého čtverce dáme trochu nádivky, položíme na ni tilápii a navrch dáme znovu trochu nádivky.

Pečící papír spojíme a vytvoříme měšce, které zavážeme. Poté upečeme v troubě na 150°C 40-45 minut.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: pečení rohlíků můžeme úplně vynechat

Tilápie pečená v petrželové nádivce

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka