Pstruh v citronové omáčce

Pstruh v citronové omáčce
4 porce / 30 min.
VHODNÉ DO PARNÍHO HRNCE

Potřebujeme:

4 celé pstruhy • 100g másla • 3 citrony • 1 lžičku cukru • bylinky podle chuti na posypání ryb • trochu posekané petrželky • sůl

Vhodné přílohy:

• míchaný zeleninový salát • některé ze zeleninových pyré • šťouchané brambory

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Pstruhy očistíme a vyfiletujeme, okořeníme, pokapeme trochou citronové šťávy a posypeme bylinkami. Necháme v lednici 20 minut odležet.

Po odležení filety vyskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, a dáme péct do trouby na 160°C na 25 minut.

Mezitím si připravíme citronovou omáčku. Šťávu z citronu necháme v rendlíku pomalu zredukovat s lžičkou cukru a špetkou soli zhruba na jednu třetinu. Odstavíme z plotny a vmícháme do citronové redukce změklé máslo a za stálého promíchávání necháme rozpustit. Vrátíme na kamna ještě krátce prohřát a vmícháme nasekanou petrželku.

Pstruhy podáváme na míchaném salátu a podlijeme citronovou omáčkou.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: rybí kosti, které zbudou z vyfiletování pstruhů, si schovejte na polévku

~ ~ ~ ~ ~

Postup pro parní hrnec:

Naložené filety ze pstruha uvaříme v parním hrnci 15 minut.

Pstruh v citronové omáčce

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka