Okoun na rozmarýnu s cuketovými špagetami

Okoun na rozmarýnu s cuketovými špagetami
4 porce / 45 min.

Potřebujeme:

4 filety z okouna • 600g mrkve • 2 cukety • 2 lžíce olivového oleje • rozmarýn • 2 lžíce zeleninového vývaru (nemusí být) • sůl

Vhodné přílohy:

• některé ze zeleninových pyré • dýňové nebo bramborové gnocchi

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Rozmarýn posekáme a smícháme s jednou lžící olivového oleje. Rybí filety osolíme, pomažeme z obou stran směsí z oleje a rozmarýnu a necháme 20 minut v lednici marinovat. Poté rozložíme na plech, vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 140°C zhruba na 20-25 minut.

Mezitím si připravíme cuketové špagety. Cukety oloupeme škrabkou na juliene nebo je nakrájíme na tenké nudličky. V nepřilnavé pánvi je rychle nasucho opečeme, zakápneme lžící olivového oleje a přidáme zeleninový vývar. Opatrně promícháme, a osolíme. Ihned rozdělíme na talíře a navrch položíme hotové filety z okouna.

Okoun na rozmarýnu s cuketovými špagetami

Poznámka pod čarou: možná jste si všimli, že na fotografiích je místo okouna candát. Ano, je to tak. Během práce na knize jsme původně připravili tento recept s candátem, ale po poradě s nutriční specialistkou jsme zjistili, že candát je moc tučný pro jaterní dietu a proto jsme recept změnili na okouna. Bohužel jsem se zatím nestihl k tomuto receptu vrátit a nafotit novou sadu fotografií, ale určitě se k tomu časem dostanu… Děkuji za pochopení.

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka