Sýrová roláda na rukolovém salátu

Sýrová roláda na rukolovém salátu
4-6 porcí / 40 min. + 2 hodiny na chlazení

Potřebujeme:

1 větší bramboru • 1 menší mrkev • 1 menší petržel • 1 stonek řapíkatého celeru • 1 lžíci bílého jogurtu • 1 lžíci měkkého nízkotučného tvarohu • 1 vejce • trochu nasekané petrželky • 8 plátků nízkotučného sýra • 8 plátků drůbeží šunky • rukolu • mletý kmín • sůl • balsamikový ocet

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce. Mrkev a petržel oloupeme, nakrájíme na malé kostky a uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Řapíkatý celer oloupeme škrabkou na brambory a nakrájíme na kostičky.

Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo protlačíme přes kráječ na brambory. Z vejce odstraníme žloutek a bílek nakrájíme na kostičky. Brambory a vejce smícháme s uvařenou zeleninou. Vše spojíme jogurtem a tvarohem tak, aby vznikl tužší salát. Dochutíme solí a kmínem.

Na vál si natáhneme mikrotenovou folii a na ni rozložíme sýr ve dvou řadách tak, aby se překrýval. Na sýr poklademe šunku, salát z brambor a zabalíme do rolády. Necháme v lednici vychladnout alespoň 1 hodinu a poté nakrájíme na kolečka.

Podáváme na rukolovém salátu, pokapaném trochou balsamikového octa.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: roládu je lepší krájet na kolečka přes folii, bude lépe držet tvar a nebude se při krájení rozpadat

Sýrová roláda na rukolovém salátu

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka