Kuřecí stehýnko plněné kopřivovou nádivkou

Kuřecí stehýnko plněné kopřivovou nádivkou
4 porce / 3 hod.
VHODNÉ DO PARNÍHO HRNCE
VHODNÉ K ZAMRAŽENÍ

Potřebujeme:

4 kuřecí stehna • 4 starší rohlíky nebo 12 plátků toastového chleba • 2 celá vejce • 50ml mléka • hrst čerstvých kopřiv (nebo jiných bylinek podle chuti) • muškátový oříšek • mletý kmín • sůl

Vhodné přílohy:

• bramborová kaše

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky nebo toastový chléb nakrájíme na kostičky a dáme opéct do trouby na 150°C na 10 minut. Jakmile pečivo vychladne, zalijeme mlékem a necháme trochu namočit. Poté přidáme vaječné bílky a nasekané kopřivy, okořeníme muškátovým oříškem a lehce osolíme. Vše dobře promícháme.

Z kuřecích stehen vykrojíme spodní kost a naklepeme. Osolíme a okmínujeme, doprostřed vložíme kuličku z nádivky a zabalíme. V případě potřeby můžeme převázat motouzem. Vložíme do pekáče, lehce podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a pečeme na 150°C 2 hodiny.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: • kosti z kuřecích stehen nevyhazujte, ale použijte je, až budete dělat kuřecí vývar

• do nádivky lze místo kopřiv přidat jakékoli jiné bylinky, špenát nebo povařenou a na jemno nasekanou zeleninu

~ ~ ~ ~ ~

Postup pro parní hrnec:

Naplněná stehna převážeme motouzem nebo spíchneme jehlami na maso a vaříme v parním hrnci 60-70 minut.

Kuřecí stehýnko plněné kopřivovou nádivkou

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka