Kuřecí paličky v jogurtové marinádě

Kuřecí paličky v jogurtové marinádě
4-6 porcí / 3,5hod.
VHODNÉ DO PARNÍHO HRNCE

Potřebujeme:

8-12 ks kuřecích paliček (asi 1kg) • 200g bílého jogurtu • 2 lžíce citronové šťávy • 2 lžíce olivového oleje • svazek koriandru • několik lístků bazalky • svazek petrželky • několik lístků máty (nemusí být) • sůl

Vhodné přílohy:

• jakkoli upravené brambory • zeleninové pyré • lehký zeleninový salát

~ ~ ~ ~ ~

Postup:

Jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, bylinky a trochu soli rozmixujeme v míse ponorným mixérem. Poté do mísy vložíme omyté a osušené paličky a promícháme, aby se všechny dobře marinádou obalili, a necháme v lednici 1 hodinu odpočinout.

Jednotlivé paličky předáme z marinády do pekáče, lehce podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a pečeme na 140°C 2 hodiny.

~ ~ ~ ~ ~

Tip: paličky si do marinády můžeme naložit den předem a nechat v lednici marinovat přes noc, budou mít pak mnohem výraznější chuť po bylinkách

~ ~ ~ ~ ~

Postup pro parní hrnec:

Naložené paličky vyjmeme z marinády a rukou z nich marinádu stáhneme. Vaříme v parním hrnci 60-70 minut.

Kuřecí paličky v jogurtové marinádě

 

novinky

Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.

Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.

copyright

Text © 2019 Lukáš Zach

Fotografie © 2019 Lukáš Zach

Všechna práva vyhrazena.

Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.

Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.

© 2020 zachlee.cz | Jednoduchá kuchařka